/
    • Zaal 08: Amicitia - KVA

Amicitia pakt punt tegen concurrent KVA

Voor Amicitia was het op de eerste speeldag in 2016 erop of eronder en er moest gewonnen worden van KVA om aansluiting te houden met de middenmoot in de Overgangsklasse A. KVA uit Amstelveen begon de wedstrijd voortvarend en stond binnen 2 minuten op een 0-2 voorsprong. Na 5 minuten was de stand weer rechtgetrokken door de Toyota Klaas Drent formatie, 3-3. Na een 6-4 voorsprong kon Amicitia deze goede lijn niet doortrekken en zo werd het stuivertje wisselen in de eerste helft, waarbij de Vriezenveense ploeg vaak aan de goede kant van de score stond, maar waar KVA toch telkens weer aan kon haken, waardoor er met rust een tussenstand van 9-10 op het scorebord stond. Na rust was er hetzelfde wedstrijdbeeld, maar nu had KVA het initiatief en stond het telkens met een punt voor en dus moest Amicitia in de achtervolging. Dit resulteerde in 14-16, 16-16 en 17-17 tussenstanden. In de laatste 5 minuten zette KVA nog even aan en kwam het met 17-19 voor te staan. KVA dacht de overwinning binnen te hebben maar Amicitia kwam nog gelijk door 2 loepzuivere schoten van Marloes Nijkamp. Eindstand 19-19.

De 2 ploegen waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel is dan misschien een terechte uitslag, maar bij Amicitia heerste het gevoel dat er meer in had gezeten.

Amicitia 2 wist de eerste seizoenshelft wel goed af te sluiten en haalde 2 belangrijke punten binnen door een overduidelijke overwinning op het Groningse Nic. / Alfa-college, eindstand 19-9.

Op zaterdag 16 januari reizen Amicitia 1 en 2 samen af naar het Friese Grou voor de wedstrijden tegen Mid-Fryslan 1 en 3. Amicitia 2 speelt om 18.30 en Amicitia 1 om 20.00 uur. Mogelijk gaat de supporters bus van Amicitia On Tour nog rijden.