/
    • veld 2022/06 AMICITIA SCOORT TE WEINIG TEGEN ODIK

Vriezenveen, 15 oktober 2022

Een ware subtopper stond aangekondigd, de nummer twee Amicitia en drie ODIK tegen elkaar met twee wedstrijdpunten onderling verschil. Maar dan volgt midweeks de melding dat twee basisspelers van Amicitia positief testen op Corona en meldt een derde speler zich ziek. Een verzoek om de wedstrijd te kunnen verplaatsen werd niet gehonoreerd en dus is het voor de Toyota Drent formatie alle hens aan dek en improviseren om te komen tot een zo goed mogelijk basisteam.

In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Het was een gelijk opgaande strijd met weinig doelpunten. Amicitia leidde na een kwartier met 3-1, maar via 4-5 en 6-5 stond er bij rust opnieuw een gelijke stand op het scorebord (6-6).

Na rust ontstond er een steekspel waarin het onderlinge verschil steeds beperkt bleef tot een doelpunt (9-10). Daarna werd er aan beide zijden ruim tien minuten niet meer gescoord, terwijl er toch flink werd gestreden om elke bal. Het was ODIK dat het verschil op twee treffers bracht en daarna scherper was in de afronding (9-14). In de slotfase bracht Amicitia de 10-14 eindstand op het scorebord.

Door dit resultaat wisselen beide ploegen van plaats op de ranglijst, gelijk in wedstrijdpunten maar ODIK heeft een beter doelsaldo. Komend weekend speelt Amicitia de uitwedstrijd in Dronten tegen ASVD. De wedstrijd begint om 15:30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 3 tegen ASVD 2 om 14:00 uur.

RESERVES AMICITIA WINNEN WEL VAN ODIK
      Amicitia 2 deed goede zaken tegen ODIK 2. Het was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won de wedstrijd afgetekend met 15-9. Door dit resultaat bezet het momenteel de vierde plaats in de poule. De ploeg speelt komende zaterdag tegen DOS Westbroek om 13:50 uur.